Skip to main content

Tupatoiminta

Joensuun Setlementin Tupatoiminta

Joensuun Setlementin Tupa sijaitsee toimitiloissamme osoitteessa Siltakatu 10 A 13, 5. krs. Tupa on olohuonemainen viihtyisä ja turvallisempi tila, jonne jokainen on tervetullut omana itsenään. Järjestämme maanantaisin Poikien Tupia, tiistaisin Tyttöjen Tupia ja vuorotorstaisin toiminnallista Teematorstaita ja Moninaisuus meissä -sateenkaarinuorten iltoja. Tupien ikäryhmää ovat pääasiassa 12-22-vuotiaat nuoret. Katso tarkemmat kuvaukset Tupien omilta sivuilta.

Tupatoiminta on osa sosiaalista ja sukupuolisensitiivistä nuorisotyötämme. Haluamme tukea jokaista nuorta löytämään oman potentiaalinsa omana ainutlaatuisena itsenään, vahvistaa minäkuvaa ja itsetuntoa sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Haluamme mahdollistaa yhteisöön kuulumisen kokemuksia, vähentää yksinäisyyttä sekä eriarvoisuutta. Tupatoiminta on kävijöidensä näköistä; suunnittelemme siis yhdessä, millaista ohjelmaa Tuvalla järjestetään ja millaisia teemoja Tupailloissa käsitellään. Tupiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen (poikkeuksena Teematorstai) ja voit viipyä Tuvalla sinulle sopivan ajan. Klo 16 tarjoamme välipalaa ja pidämme kuulumiskierroksen, jonka jälkeen on vuorossa päivän ohjelma/teema. Voit osallistua aina itsellesi sopivalla tavalla ja kaikki tekeminen on vapaaehtoista ja ilmaista.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Tupiin, joko yksin tai vaikkapa vanhemman tai muun luotettavan aikuisen kanssa. Voimme sopia myös aukioloaikojen ulkopuolisen tutustumiskäynnin Tupatilaan.

 

Tarkempia saapumisohjeita meille:

Setlementin oranssilla logolla varustettu ovi löytyy Burger Kingin ja apteekin välistä. Tule hissillä tai portaita pitkin 5.kerrokseen ja soita ovikelloa, toivotamme sinut tervetulleeksi. Katutasosta löytyy pyörätuoliramppi ja hissiin mahtuu pyörätuoli. Jos tarvitset apua rampissa, soita meille (katso yhteystiedot). Pyrimme huomioimaan toiminnassamme erilaiset toimintarajoitteet ja erityistarpeet. Kerrothan siis meille rohkeasti, miten voisimme mahdollistaa juuri sinulle sopivan tavan olla mukana toiminnassamme. Tupatilaan kuuluu esimerkiksi hiljainen tila, johon voi vetäytyä rauhassa, jos tarvitset välillä omaa rauhaa ja tilaa.

 

Tervetuloa!

Poikien Tupa

Poikien Tupa on viihtyisä ja turvallinen tila, jossa pojiksi itsensä identifioivat 12-22-vuotiaat nuoret pääsevät viettämään aikaa, tutustumaan uusiin ihmisiin sekä tekemään mielekkäiksi kokemiaan asioita. Poikien Tuvalla kaikilla pojilla on tilaa olla, kuulua ja näkyä. Poikien Tupa on auki maanantaisin klo 15-19. Tupaa ohjaa Setlementin poikatyöntekijä Miiro, joka on aina läsnä kuuntelemassa, tukemassa ja järjestämässä ohjelmaa. Poikien Tupa on kävijöidensä näköinen, eli Tuvan ohjelma suunnitellaan yhdessä Tuvalla käyvien nuorten kanssa. Tupa on myös rento ja syrjinnästä vapaa olohuone, jossa toimintaan saa osallistua aina omannäköisesti.  Vaikka Tupa on tila, jossa nuoret voivat keskustella muun muassa kasvamiseen, sosiaalisiin suhteisiin ja sukupuoleen liittyvistä asioista, tärkeintä on Tuvalla viihtyminen! Käy kurkkaamassa Poikien Tuvan tulevat ohjelmat Instagramista @poikientupa.

Poikien Tuvalla kaikki ovat samanarvoisia! Ajattelemme, että ei ole vain yhtä oikeaa tapaa olla poika. Tuvalle ovat tervetulleita myös he, jotka vielä pohtivat omaa sukupuoltaan. Tuvan tiloihin ja toiminta-ajatukseen on mahdollista tulla tutustumaan etukäteen aukioloaikojen ulkopuolella joko yksin tai ryhmänä. Sovithan tutustumiskäynnistä etukäteen ohjaajan kanssa.

Tyttöjen Tupa

”Täällä voit olla rohkeasti oma itsesi, tulla sellaisena kuulluksi ja nähdyksi.”

Tyttöjen Tupa on avoin ja turvallinen tila tytöiksi itsensä identifioiville. Tyttöjen Tupa on auki tiistaisin klo 15-19 (12-22-vuotiaille). Tyttöjen Tuvan toiminta on kävijöidensä näköistä; se perustuu Tuvan kävijöiden toiveisiin ja tarpeisiin. Tyttöjen Tuvan kävijänä olet tekemässä Tyttöjen Tupaa, osana Tuvan yhteisöä. Tyttöjen Tupa järjestää myös pienryhmätoimintaa sekä tapahtumatoimintaa. Aukioloista ja pienryhmistä löydät lisää tietoa alasivuilta. Tyttöjen Tuvan toiminnan kautta halutaan vahvistaa toiminnan piirissä olevien itsetuntoa ja myönteistä minäkuvaa, tunne- ja vuorovaikutustaitoja, ja mahdollistaa tuen saaminen oman elämän kysymyksiin silloin, kun sille on tarvetta. Tuvalta voit löytää porukan, johon kuulua, juttuseuraa ja vaikkapa uusia kavereita.

Meitä tyttöjä on niin paljon erilaisia, kuin on tyttöjäkin, eikä ole oikeaa tapaa olla tyttö. Se on meistä mahtavaa. Olemme kaikki erilaisia ja kaikki samanarvoisia. Tyttöjen Tuvan toiminnassa on tärkeää, että jokainen kokee tulevansa ainutlaatuisena omana itsenään kuulluksi ja nähdyksi. Toimintaamme ovat tervetulleita myös sukupuolettomat tai sukupuoltaan pohtivat; he, jotka kokevat Tyttöjen Tuvan itselleen mukavaksi ja turvalliseksi paikaksi.

Teematorstai

Tupien yhteinen Teematorstai järjestetään joka toinen viikko parittomilla viikoilla torstaisin klo 15-19. Teematorstaihin ovat tervetulleita kaikki 9-22-vuotiaat kävijät sukupuolen kokemuksesta riippumatta. Teematorstai onkin hyvä mahdollisuus muissa Tupatoiminnoissa käyvien nuorten keskinäiselle kohtaamiselle ja yhteiselle tekemiselle. Tai ehkä juuri Teematorstai on se sinun juttusi, tänne kun ovat tervetulleita myös 9-12-vuotiaat kävijät (muut toiminnot kohdennettu 12-22-vuotiaille). Myös Isosisarus-Pikkusisarus-parit ovat tervetulleita tapaamaan toisiaan Teematorstaihin.

Teematorstai on ohjelmallista Tupatoimintaa, jossa on joka kerralla jotain toiminnallista tekemistä. Vuoden 2023 aikana Teematorstain ohjelmaan kuuluvat myös lajikokeilut, ja erilaisia harrastemahdollisuuksia kokeillaan sekä Tupatilassa että toisinaan myös Tuvan ulkopuolella. Kuten muissakin Tupatoiminnoissa, myös Teematorstaissa pyritään luomaan turvallista tilaa, jossa jokaisen kävijän olisi hyvä olla, ja jossa jokainen kokisi kuuluvansa Tuvan yhteisöön. Teematorstaita ohjaavat Poikien Tuvan työntekijä Miiro ja Tyttöjen Tuvan työntekijä Iida. Teematorstain ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Miiroon.

Moninaisuus Meissä

Moninaisuus Meissä on kohtaamispaikka ja turvallisempi tila sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluville, sukupuoli- ja/tai seksuaali-identiteettiään pohdiskeleville sekä sateenkaariteemoista kunnioittavasti kiinnostuneille 12—22-vuotiaille nuorille.

Moninaisuus Meissä – iltoja vietämme torstaisin klo 15-19 Joensuun Setlementin Tuvalla. Jokaisella kerralla on jokin Instagram-tilillä ennakkoon ilmoitettu teema, mutta iltojen pääpaino on juttelemisessa ja yhdessäolossa turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä. Ohjelma suunnitellaan kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Järjestettyyn ohjelmaan saa aina osallistua itselleen hyvältä tuntuvalla tavalla, vaikka vain sivusta seuraten. Voit osallistua koko iltaan tai tulla osaksi aikaa, ennakko-ilmoittautumista ei tarvita.

Lämpimästi tervetuloa!

Moninaisuus Meissä torstaina 22.2. klo 15-19 osoitteessa Siltakatu 10 A 13, 5. kerros (hissi on).

Teemana tänään: Puhutaan seksuaalisuudesta.

Tuvalla seksuaalineuvoja Johanna vierailemassa. Johannan kanssa voi halutessaan jutella myös kahden kesken.

Tänään alkaa ...myös nuorteniltojen yhteydessä järjestettävä Taiteesta voimaa! -pienryhmä! Ryhmä on avoin ja se kokoontuu Tuvalla klo 17-18.

Lämpimästi tervetuloa, uudet ja vanhat kävijät! 🌈💓

////

Tyttöjen Tupa (The Girl’s Den) on Thursday the 22nd of February from 3 to 7 PM at Siltakatu 10 A 13, 5th floor (there is an elevator).

On the agenda today: Talking about sexuality.

There will be a basic sexology Johanna visiting us. You can also have a private talk with Johanna if you want.

We welcome all of you, old and new people to join our warm and friendly community! 🌈💓

Tyttöjen Tupa tiistaina 20.2. klo 15-19 osoitteessa Siltakatu 10 a 13, 5. kerros (hissi on).

Päivän teemana: Omat rajat ja turvataidot. Tuvalla vierailemassa seksuaalineuvoja Johanna.

Lämpimästi tervetuloa, vanhat tutut ja uudet kävijät!

////

Tyttöjen ...Tupa (The Girl’s Den) on Tuesday the 20th of February at Siltakatu 10 A 13, 5th floor (there is an elevator).

Theme of the day: Boundaries and safety skills. Basis sexology Johanna will be there visiting us.

We welcome you - old and new people to join our friendly community!

#tyttöjentupa #setlementti

Taiteesta voimaa!

Uusi pienryhmä käynnistyy torstaina 22.2.!

Pienryhmä kokoontuu Moninaisuus Meissä -nuorteniltojen yhteydessä torstaisin klo 17-18.

Ryhmässä pohditaan omia voimavaroja sekä queer-teemoja luovia menetelmiä hyödyntäen! 🧑‍🎨

...Ennakko-ilmoittautumista ei tarvita.

Lämpimästi tervetuloa! 💓

Tyttöjen Tupa tiistaina 13.2. klo 15-19 osoitteessa Siltakatu 10 A 13, 5. kerros (hissi on).

Ohjelmassa: Laskiaispullia ja Annikan läksärit! 💕

Tänään Tuvalla herkuttelemme erilaisin täyttein tuunatuilla laskiaispullilla, sekä sanomme heipat ihanalle Annikalle, joka ...siirtyy pian uuteen työpaikkaan.

Lämpimästi tervetuloa, vanhat tutut ja uudet kävijät! 💓

////

Tyttöjen Tupa (The Girl’s Den) on Tuesday the 13th of February at Siltakatu 10 A 13, 5th floor (there is an elevator).

Today at Tyttöjen Tupa (The Girl’s Den) we are going to bake some buns and fill them with different fillings. We will also say goodbye to our beloved Annika! She will be proceeding to a new workplace soon.

We welcome you - old and new people to join our friendly community! 💓

#tyttöjentupa #tulesellaisenakuinolet #ainutlaatuinensie #setlementti

Tässäpä Tyttöjen Tuvan suuntaa-antava ohjelma-/teemarunko helmi- ja maaliskuulle. Muutoksia saattaa tulla matkan varrella, joten muista aina tarkistaa kunkin kerran Tupa-mainos ennen Tuvalle saapumista. (Myös mahdollisista perumisista ilmoitamme täällä Instagramissa.)

Tuvan ohjelma... perustuu kävijöidemme tarpeisiin ja toiveisiin. Voit kertoa omat toiveesi ohjaajalle koska vain! Laita DM, WhatsApp-viesti tai kerro ohjaajalle Tuvalla ollessasi. Tuvalla voit myös jättää toiveen anonyymisti pudottamalla sen toivomuskaivoon. (Ohjaaja kertoo tarvittaessa tästä lisää.)

Pyrimme aina toteuttamaan kävijöidemme toiveiden ja tarpeiden mukaista ohjelmaa. Koska ollaan täällä teitä varten! 💓

Tyttöjen Tupa tiistaina 6.2. klo 15-19 osoitteessa Siltakatu 10 A 13, 5. kerros (hissi on).

Ohjelmassa: Draamapaja Tuvalla!

Tänään Tuvalla teemme (lempeästi ja paineettomasti) matalan kynnyksen draamaharjoituksia! Mitään aiempaa kokemusta draamatyöskentelystä ei tarvita. ...Harjoituksiin voivat osallistua kaikki halukkaat, mitään painetta osallistumiseen ei ole.

Lämpimästi tervetuloa, vanhat tutut ja uudet kävijät! 💓

////

Tyttöjen Tupa (The Girl’s Den) on Tuesday the 6th of February from 3 to 7 pm at Siltakatu 10 A 13, 5th floor (there is an elevator).

On the agenda: Drama workshop!

Today at Tyttöjen Tupa (The Girl’s Den) we are going to do some drama practises together.
You don’t need to have any experience of something like this beforehand and you don’t have to participate if you don’t feel like it.

We welcome you - old and new people to join our friendly community! 💓

#tyttöjentupa #safespace #tulesellaisenakuinolet #setlementti

Tyttöjen Tupa tiistaina 30.1. klo 15-19 osoitteessa Siltakatu 10 A 13, 5. kerros.

Ohjelmassa:
Nuotti-valmentaja Katja vierailemassa Tuvalla. Kuulemme Nuotti-valmennuksesta sekä teemme yhdessä “Iloa ja energiaa arkeen” -harjoituksen, jossa valmistamme itsellemme pienen ...julisteen/huoneen taulun.

Lämpimästi tervetuloa,
vanhat tutut ja uudet kävijät! 💓

#tyttöjentupa #tulesellaisenakuinolet #safespace #setlementti

Ole lempeä itsellesi. 🪶💗

Tyttöjen Tupa tiistaina 23.1 klo 15-19 osoitteessa Siltakatu 10 A 13, 5. kerros (hissi on).

Tänään Tyttöjen Tuvalla paistamme (vegaanista) pannukakkua ja pannarin äärellä pohdiskelemme sitä, kuinka voisimme olla lempeämpiä itseämme ...kohtaan.

Lämpimästi tervetuloa, vanhat tutut ja uudet kävijät!

/

Be kind to yourself. 🪶💗

Tyttöjen Tupa (The Girl’s Den) on 23rd of January from 3 to 7 pm at Siltakatu 10 A 13, 5th floor.

Today at Girl’s Den we will bake some (vegan) pancake and talk about self-compassion.

We welcome you - old and new people to join our friendly community!

Vuoden eka “Monsku” torstaina 18.1.2024 klo 15-19 osoitteessa SIltakatu 10 A 15, 5. kerros (hissi on).

Vuoden ensimmäisessä Moninaisuus Meissä -nuortenillassa juttelemme kuulumisista ja suunnittelemme yhdessä kevään iltojen ohjelmaa. Tule kertomaan, mitä sulle kuuluu!

...Lämpimästi tervetuloa, uudet ja vanhat kävijät! 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️💓

/

Moninaisuus Meissä - youth night on Thursday the 18th of January from 3 to 7 pm at Siltakatu 10 A 13, 5th floor (there is an elevator).

On the first Moninaisuus Meissä - youth night of the year we will make plans for the youth nights and create a program for this spring together.

We welcome all of you, old and new people to join our warm and friendly community! 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️💓

#lgbtyouth #sateenkaarinuoret #moninaisuusmeissä #setlementti