Skip to main content

Palvelut

Joensuun Setlementin palvelut

Joensuun Setlementti tarjoaa maksuttomien perustoimintojen lisäksi myös erilaisia saavutettavuuteen, esteettömyyteen, moninaisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja asumiseen liittyviä palveluita. Nämä palvelut räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Jos sinulla on kysyttävää palveluistamme tai haluaisit keskustella palvelusta, jota ei ole listattu sivustolla, ole yhteydessä toiminnanjohtaja Henna Karhapäähän (puh. 045 148 3887, henna.karhapaa@setlementtijoensuu.fi).

Esteettömyys ja saavutettavuus

Joensuun Setlementti tarjoaa tilojen esteettömyyskartoituksia sekä verkkosivujen ja asiakaspalveluiden saavutettavuuskonsultointeja. Näistä palveluista vastaa toiminnanjohtaja Henna Karhapää, joka on Invalidiliiton valtuuttama esteettömyys- ja saavutettavuuskartoittaja. Esteettömyyskartoitukset tehdään Invalidiliiton ESKEH-menetelmällä.

Esteettömyyskartoituksella selvitetään, kuinka esteetön rakennus ja sen ulko-alueet ovat. Kartoituksessa saadaan tietoa siitä, millä tavoin esteettömyydelle asetetut kriteerit toteutuvat, millä tavoin ne eivät toteudu ja miten kohteen esteettömyyttä voidaan parantaa.

Listan kaikista Suomen ESKEH-valtuutetuista kartoittajista löydät täältä: Esteettömyys- ja saavutettavuuskartoittajat

Joensuun Setlementin saavutettavuus- ja esteettömyyspalveluiden hinnasto löytyy täältä: Hinnasto

Palveluiden tilaajan on mahdollista saada kartoituksiin mukaan vammaisneuvoston kokemusosaaja. Kokemusosaajan palveluista veloitetaan lisämaksu ja kilometrikorvaukset.

Ole yhteydessä, niin räätälöidään sinun tarpeisiisi sopiva kartoitus tai konsultointi!

Henna Karhapää, puh. 045 148 3887, henna.karhapaa@setlementtijoensuu.fi

Turvallisempi tila, moninaisuus ja yhdenvertaisuus

Turvallisempi tila on paikka, joka tarjoaa siinä oleville tunteen fyysisestä ja henkisestä turvallisuudesta. Joensuun Setlementti toteuttaa turvallisemman tilan koulutuksia ja auttaa turvallisemman tilan ohjeistusten laatimisessa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Meidän turvallisemman tilan koulutuksemme ottaa huomioon seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen lisäksi myös lasten, ikäihmisten ja vammaisten yhdenvertaisen ja turvallisen toimijuuden erilaisissa tiloissa.

Lisäksi tarjoamme räätälöityjä moninaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyviä luentoja ja koulutuksia. Aiheina voivat olla esimerkiksi eri ihmisryhmien edellytykset osallistua arjen eri osa-alueisiin, yhteisölähteinen osallisuus, vapaaehtoisuuden rooli toimintakykyä vahvistavana toimintana tai seksuaali- ja sukupuolisensitiivisyys nuorisotyössä.

Ole yhteydessä ja mietitään juuri sinun tarpeisiisi sopiva kokonaisuus!

Henna Karhapää, puh. 045 148 3887, henna.karhapaa@setlementtijoensuu.fi

Asumisen ohjaus

Olemme tehneet usean vuoden ajan yhteistyötä Joensuun kaupungin maahanmuuttajapalveluiden (International House Joensuu) kanssa liittyen kiintiöpakolaisten asumisen ohjaukseen. Asumisen ohjauksessa kerromme perusasiat suomalaisesta asumisesta ja asumiskulttuurista Suomessa; kaikki seinistä saunaan. Asumisen ohjausta voidaan soveltaa myös opiskelijoihin, eläkeläisiin tai vammaispalveluihin ja siihen voidaan yhdistää saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyviä palveluita.

Kysy enemmän asumisen ohjaukseen liittyvistä mahdollisuuksista:

Henna Karhapää, puh. 045 148 3887, henna.karhapaa@setlementtijoensuu.fi