Skip to main content
Ajankohtaista

Toiminnanjohtajan kesäterveiset!

Juhannus on juhlittu, mutta yhdistyksemme ei hiljenny kesän viettoon; Joensuun Setlementti järjestää nuorille ja aikuisille toimintaa myös heinäkuussa. Seuratkaa somekanaviamme, ja tulkaa mukaan toimintaan!

Kevätkaudella 2024 yhdistyksemme tavoitti taas satoja kävijöitä nuorista ikäihmisiin.

Huhtikuussa avasimme uuden aikuisten kohtaamispaikan Olohuoneen, joka on ehtinyt kokoontua jo 8 kertaa ja haalia kokoon 79 käyntikertaa!

Senioritiimimme on ollut aktiivinen Joensuussa ja sen maaseutualueilla; tänä keväänä olemme järjestäneet 86 ryhmäkertaa seitsemässä viikoittaisessa kohtaamispaikassa. Käyntikertoja on kertynyt peräti 1535!

Nuorisotyössä on myös huomattu, että yhä useampi nuori kaipaa turvallista ja kannattelevaa tilaa. Kevätkaudella järjestimme yhteensä 54 tupaa (Poikien Tupia 17, Tyttöjen Tupia 19, Moninaisuus meissä 15 ja Teematupia 3), joissa oli käyntikertoja 402! Viime viikolla vietimme leiriä Hopealahdessa ja mukana oli 11 nuorta. Monelle nuorelle leiri oli ensimmäinen kerta, kun he ovat olleet yötä jossain muualla kuin omassa kodissa. Meille onkin tärkeää, että voimme toiminnallamme mahdollistaa nuorten itsenäistymistä ja tukea heitä elämän siirtymävaiheissa.

Kansainvälinen kohtaamispaikkamme Global Friday järjestettiin tänä keväänä 13 kertaa. Käyntikertoja toiminnalle oli yhteensä 159. Global Friday tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kiinnittyä uusien joensuulaisten yhteisöön ja tavata uusia ihmisiä. Jatkamme toimintaa taas syksyllä.

Hallinnon näkökulmasta kevät on myös ollut kiireinen; Sosiaali- ja terveysministeriön rahoituspäätökset viipyivät ensimmäistä kertaa miltei helmikuun loppuun saakka ja koko järjestökenttä sai järkyttiviä uutisia kehysriihen myötä, että kentän rahoitusta tullaan leikkaamaan jopa kolmannes ja leikkauksia aikaistetaan alkamaan jo ensi vuonna.

Joensuun Setlementti on toiminut 22 vuoden ajan ihmisten keskellä; tukien, mahdollistaen ja rinnalla kulkien. Otamme myös rohkeasti kantaa yhteiskunnan epäkohtiin. Meidän toimintaamme ovat tervetulleita kaikki, jotka jakavat perusarvomme oikeudenmukaisuudesta yhdenvertaisuuteen. Työntekijämme ovat järjestötyön ammattilaisia ja omien alojensa asiantuntijoita; heillä on taito kohdata inhimillisesti ja ennakkoluulottomasti. Kaiken perustana ovat kuitenkin kävijämme; kiitoksia jokaiselle, joka osallistuu toimintaamme. Yhdessä me teemme Joensuun Setlementin!

infografiikka, joissa toiminta esitetty numeroina, jotka toistuvat tekstissä.