Skip to main content
Yleinen

Harjoittelukuulumisia Setlementiltä

By 22.12.2020Ei kommentteja

Moi! Olen Vilma ja opiskelen ensimmäistä vuotta Sosionomiksi Karelia-ammattikorkeakoulussa. Nyt marras-joulukuussa olen ollut ensimmäisessä harjoittelussani Joensuun Setlementillä. Olen ehtinyt olla mukana monessa, ja erityisesti Tyttöjen tuvalla on tehty yhdessä kaikkea kivaa. Tupailloissa on esimerkiksi pelattu lautapelejä, tehty oman näköisiä kangaskasseja, ja kävimme tupalaisten kanssa myös kokeilemassa kiipeilyä Kiipeilykeskus Otteella. Tuvalla on aina mukava tunnelma ja on ollut ihana huomata, kuinka hyvin Setlementin arvot ja tavoitteet toteutuu käytännön työssä. 

Vaikka harjoittelujakso on aika lyhyt, tuntuu että olen oppinut paljon, erityisesti nuorten parissa tehtävästä työstä, sekä yleisesti järjestötoiminnasta. Harjoittelu on lisännyt entisestään mielenkiintoa omaa alaa kohtaan ja halua työskennellä myös tulevaisuudessa sellaisessa työssä, jonka kokee olevan tärkeää. 

Setlementin työntekijät ovat myös olleet tosi mukavia ja minut on otettu mukaan porukkaan tosi hyvin, ja muutenkin ilmapiiri on ollut mukavan rento ja vastaanottava. Kiitokset kaikille tästä, sekä siitä, että olen saanut seurata teidän työntekoa. Erityiset kiitokset Iidalle, joka on toiminut minun ohjaajana nyt harjoittelun ajan ja kenen työtä olen erityisesti päässyt näkemään ja oppimaan sitä kautta paljon uutta! 

Harjoittelukokemus on ollut tosi ihana ja jota jään varmasti myös kaipaamaan, kun tammikuussa on aika palata opiskelujen pariin.

-Vilma