Skip to main content
Yleinen

Syksy työkokeilussa

By 22.12.2020Ei kommentteja
Moikka!
Olin syys-joulukuun työkokeilussa Joensuun Setlementillä.
Kokemus oli opettavainen ja mukava. Opin uutta, sekä oma mielenkiinto tulevaisuuden opintoihin ja töihin vahvistui.
 
Halusin löytää itselleni työkokeilupaikan missä saisin kokemusta tietyn ikäisten ohjaustyöstä. Setlementti oli itselleni ensin ohi kuullut nimi. En tuntenut paikkaa täysin, luin siitä netistä ja mielenkiintoni heidän toimintaan iski.
Otin yhteyttä Setlementtiin, pääsin tutustumaan paikkaan ja sen toimintoihin. Tutustumiskäynti oli mukava ja lämminhenkinen, sain tarvittavat tiedot ja miellekuvan työstä. 🙂
 
Pääsin aloittamaan Setlementillä Tyttöjen tuvan ohjaajana. Pääsin nopeasti asioista perille ja paikka tuntui kotoisalta, siellä oli helppo olla.
Olihan siinä oma jännityksensä kuinka tupakertojen käy kun on poikkeusaika. Uusia rajoituksia ja suosituksia tuli ja nekin kerkesi muuttua matkan varrella.
Mutta joustavasti pystyimme pitämään toimintaa yllä, huomioiden sillä hetkellä olevat suositukset ja jokaisen panos siihen että pysyimme terveinä ja otimme toiset huomioon.
 
Tupa päivät olivat erilaisia, joskus oli mukavia keskusteluja avaruudesta nykyhetkeen, musisointia ja lautapelejä. Yhdessä oloa ja tekemistä. Pääsin myös tutustumaan isosisarus toimintaan, jonka tavoitteena on tarjota peruskouluikäiselle lapselle/nuorelle luotettavaa ja turvallista aikuista arjen iloksi ja tueksi. Oli mahtava huomata kuinka kattavasti ja monipuolisesti Setlementillä oli tarjottavaa eri henkilöille. 
 
Tykkäsin siitä kotoisasta tunteesta, siitä että tuvalle pystyi jokainen tulemaan omana itsenään. Tupapäivien erilaisista toiminnoista mm. skeittaus ja askartelut.
 
– Carita