Skip to main content
Yleinen

Me tehtiin tämä yhdessä!

By 23.12.2019Ei kommentteja

Joensuun Setlementin Hyvä me! -hankkeessa  on rakennettu yhteisöllisyyttä ja me -henkeä myös yhteisötaiteen keinoin. Yhteisötaiteella tarkoitetaan ammattitaiteilijan vetämää taidetoimintaa, jossa jokaisen osallistujan oma panos on erityisen tärkeä. Taideteokset syntyvät aina yhteisöstä lähtien ja lopputulos määräytyy kaikkien osallistujien toiminnan kautta.

Karoliina Turkka ja lapset

Luontoaiheinen hissi

Luontoaiheinen hissi, yksityiskohta

Lieksan Rantala-Mähkön alueella, Noljakassa ja Rantakylässä on kussakin toteutettu yhteensä puolen vuoden mittainen yhteisötaidejakso.  

Meidän piha – itse suunniteltu lippu

Lieksassa työskenteli sirkustaiteilija Karoliina Turkka. Karoliinan klovneria, akrobatiatyöpajat ja monet erilaiset ilmaisutaidon kerhot innostivat niin lapsia kuin varttuneempiakin asukkaita.

Karoliina Turkka

Rantakylässä ja Noljakassa yhteisötaideprojektia toteuttivat kuvataiteilija Sanni-Maaria Puustinen ja ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering.

Sanni-Maaria Puustinen

Jaap Klevering

Alueiden asukkaat pääsivät toteuttamaan Sannin ja Jaapin kanssa mm. kesäistä ääni-installaatioteosta, kerrostalon elämyshissiä ja äänipeliä.

Äänipelilaudan yksityiskohta

Interaktiivisen lintu-ääni-installaation yksityiskohta

Joensuun Kodit Oy ja Lieksan Kiinteistöt Oy olivat tärkeänä yhteistyökumppanina toteuttamassa yhteisötaideprojektejamme. Kiitos kaikille osallistujille!

Jutun teksti: Patrik Joensuun Setlementiltä

Jutun kuvat: Sanni-Maaria Puustinen ja Patrik Ikäläinen