Skip to main content
Yleinen

Puolivälin harkkakuulumisia Setlementiltä

Moikka! Olen Aino, kolmannen vuoden kasvatustieteen opiskelija Itä-Suomen yliopistosta. Aloitin kuun alussa kuukauden mittaisen harjoittelun Joensuun Setlementillä, ja pian onkin kulunut jo puolet harjoittelujaksosta, joten haluaisin jakaa kuulumisiani.

Valitsin Setlementin harjoittelupaikakseni, sillä koen toiminnan arvot itselleni läheisiksi, minkä lisäksi uskon saavani harjoittelusta arvokasta kokemusta työelämään. Setlementin porukka on ollut todella lämminhenkinen sekä auttavainen, ja tänne on aina mukava tulla!

Tähän mennessä olen saanut tutustua sekä nuorisotyöhön että järjestön hallinnolliseen puoleen. Olen esimerkiksi saanut osallistua tupatoimintaan ja teemailtaan, mikä on ollut mahtavaa! Tuvalla olemme muun muassa muovailleet ja askarrelleet minäkuvakortteja. Hallinnollisen puolen tehtävistä olen ollut apuna työhyvinvointisuunnitelman sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laadinnassa. Olen oppinut todella paljon järjestötoiminnasta ja kaikesta siitä, mitä toiminnan mahdollistaminen vaatii.

Aika on kulunut todella nopeasti, ja odotan innolla tulevia viikkoja ja uusia oppimiskokemuksia. Suosittelen ehdottomasti Setlementin toimintaa niin harkkalaisille kuin nuorillekin!

Aurinkoisin terveisin,

Aino