Skip to main content
Ajankohtaista

Toiminnanjohtajan kuulumisia

Vuosi 2023 lähestyy loppuaan. Joensuun Setlementillä on ollut taas työntäyteinen vuosi, joka on pitänyt sisällään merkityksellisiä kohtaamisia kävijöittemme kanssa. Ilolla voin todeta, että kävijämäärämme ovat nousseet etenkin senioriryhmissä. Tämä kertoo, että setlementtierityiselle, kohtaavalle ja osallistavalle toiminnalle on oma paikkansa Joensuussa ja sen maaseutualueilla. Olen tänä syksynä vieraillut senioriryhmissämme Sinkkolassa, Reijolassa ja Kiihtelysvaarassa ja tavannut kävijöitämme, vaihtanut kuulumisia setlementtityöstä ja saanut kuulla, miten tärkeää läsnäolomme ikäihmisten arjessa on.

Tämä syksy on myös erityinen yhdistyksellemme, koska juhlimme nuorisotyömme 10-vuotista taivalta. Tämän johdosta järjestämme  nuorisotyön juhlan 21.11., josta kerromme vielä enemmän myöhemmin. Joensuun Setlementin nuorisotyö on vuosien varrella kehittynyt ja kypsynyt siksi asiantuntevaksi, turvalliseksi ja sosiaalisesti innostavaksi toiminnaksi, jona se tänä päivänä tunnetaan. Kiitoksia kaikille teille, jotka olette nuorisotoimintaamme vuosien varrella osallistuneet!

Tänä syksynä hyvästelemme Kolmiporras-hankkeemme, joka on tullut päätökseen lokakuun lopussa. ESR-rahoitteisessa hankkeessa on tuettu 13-18 vuotiaita psykososiaalisia haasteita kohtaavia nuoria tukihenkilötoiminnan muodossa. Hankkeen loppujulkaisu ilmestyy piakkoin. Hankkeen myötä olemme saaneet olla läsnä monen nuoren elämässä ja tukea heitä yksilöllisesti. Kiitämme hankkeeseen osallistuneita sekä yhteistyökumppaneitamme Joensuun seudun omaishoitajissa ja Siun Sotessa.

Marraskuussa Joensuun Setlementti on koristelemassa yhteisökuusta kävelykadulla. Askartelemme koristeita kävijöittemme kanssa toiminnoissamme. Koristeissamme haluamme tuoda esille arvojamme sekä niitä tärkeitä ja merkityksellisiä kokemuksia, joita toimintaamme osallistuvat ovat kokeneet. Yhteisökuuset ovat katsottavissa 18.11. alkaen.

Toimintomme nuoristyössä, seniorityössä ja monikulttuurisuustyössä jatkuvat joulukuun puoliväliin. Sitten hiljennymme joulun ja uuden vuoden viettoon. Toivotan kaikille kävijöillemme, yhteistyökumppaneillemme ja verkostoillemme oikein antoisaa loppuvuotta!