Skip to main content
Yleinen

Uusia avauksia Joensuun Setlementillä

Joensuun Setlementti astelee kohti kevättä kahden uuden työntekijän ja hankkeen voimin. Yhdistyksen tuoreet kasvot Heini Manner ja Patrik Ikäläinen luovat Joensuun alueelle uudenlaisia toimintamalleja, joita ovat Tukikummi-toiminta ja Hyvä me! -hankkeessa tavoiteltava yhteisökeskeisen asumisen kehittäminen. Alkavissa hankkeissa keskeistä on toiminnan muotoutuminen osallisuuden ja kohtaamisten pohjalta.

Tukikummi-toiminnan tavoitteena on tukea ilman vanhempia maahan tulleiden ja oleskeluluvan saaneiden nuorten kotoutumista kouluttamalla vapaaehtoisia Tukikummeja. Vuoden loppuun kestävän hankkeen taustalla vaikuttaa Suomen Setlementtiliiton Itäisen nuorisotyön alueen yhteistyö ja toimintaa alkaa Joensuun lisäksi myös Kuopiossa ja Jyväskylässä. – “On ilo aloittaa hankkeen parissa työskentely yhdessä nuorisotiimin ja monikulttuurisen työn tiimin kanssa”, vapaaehtoistyön ohjaaja Heini kertoo.

Hyvä me! -hankkeessa luodaan turvallinen, viihtyisä ja monikulttuurinen asuinympäristö kaikille. Hankkeessa on tärkeää toimia yhdessä asukkaiden kesken, yhteisin voimin, yhteistä asuinaluetta kehittäen. Hyvä me! -kehittämisprojektia toteutetaan kolmen vuoden ajan Joensuussa ja Lieksassa. – “Pääsen työskentelemään innostavan ja mielenkiintoisen projektin parissa. Työparinani toimii yhteisötyöntekijä Ilkka Ryhänen. Odotan uusia kohtaamisia avoimin mielin”, projektikoordinaattori Patrik kertoo.