Skip to main content
Yleinen

Sosionomiopiskelija Kristan harkkakuulumiset

By 17.12.2019Ei kommentteja

Hei! Olen Krista ja opiskelen ensimmäistä vuotta sosionomiksi Karelia ammattikorkeakoulussa. 

Kiinnostukseni monikulttuurisuustyötä ja järjestökenttää kohtaan ohjasi minut hakeutumaan Setlementille harjoitteluun. Minun kävi tuuri ja pääsin suorittamaan harjoitteluni Setlementin yhteisö-, asumis-, ja monikulttuurisuustyössä.  

 Kolmen harjoitteluviikon aikana olen oppinut, hämmästellyt ja iloinnut kokemastani.  

Tänä aikana olen kuullut toiminnassa kävijöiltä tarinoita elämästä, niin iloisia kuin surullisiakin. Olen oppinut uutta kulttuureista ja kielistä, päässyt keskustelemaan eri maiden vaihto-opiskelijoiden kanssa Global Friday- illassa ja ollut maahanmuuttajaperheen kotona seuraamassa asumisenohjausta. Olen saanut suunnitella ja toteuttaa ohjelmaa.  

 Tämä kolme viikkoa on ruokkinut entisestään haluani työskennellä ihmisten kanssa, kouluttautua ja vastaanottaa kaikki oppi, jotta tulevaisuudessa voisin itse toteuttaa yhtä merkityksellistä työtä kuin Setlementillä tehdään. On ollut upeaa seurata Setlementin arvojen toteutumista toiminnassa. Setlementillä työskentelee rautaisia ammattilaisia, jotka ovat ottaneet minut harjoitteluun avosylin vastaan. Kiitos koko Setlementin poppoolle, erityisesti Patrikille, Ilkalle ja Heinille.  

Suosittelen kaikille lämpimästi Setlementin toimintaa! 

Iloisin Jouluterveisin sosionomiopiskelija Krista